Kardashev

kardashevVan het één komt vaak het ander.Wetenschappers die op zoek zijn naar andere vormen van leven in ons universum, hebben een schaal waarin ze de mogelijke werelden kunnen categoriseren: de Kardashev schaal.

Wetenschapper Michio Kaku (foto) heeft onze wereld ook aan de schaal onderworpen en wat blijkt? Onze wereld staat op schaal “0”. Met andere woorden heeft onze beschaving nog niet het niveau bereikt om zich te laten vergelijken met beschavingen, die verder zijn.

Veel heeft te maken met onze energievoorziening en hoe duurzaam en vreedzaam een samenleving is. Omdat wij onze beschaving nog niet op orde hebben, met name op sociaal gebied, doen we dus niet mee.

Een mogelijke trigger voor het opschalen naar “Kardashev 1” (K-1) zou het basisinkomen kunnen zijn. Een samenleving met al haar innovatieve collectieve kracht is pas goed op dreef als iedereen dezelfde kansen krijgt.

Het basisinkomen is een kansvergroter voor iedereen, wie weet lopen er wel miljoenen “Einsteins”en “Mozarts” rond, maar zijn ze nu nog afgeleid door de dagelijkse beslommeringen, waar we allemaal aan blootstaan.

http://www.wimp.com/mankindsociety/

www.onsbasisinkomen.nl