Stadsgids Maastricht

nederlandjeMaastricht is gelegen in het hart van Europa, in de Euregio Maas-Rijn. De stad is omringd door België en Duitsland en ligt dichtbij Frankrijk. Steden als Luik, Aken, Düsseldorf, Frankfurt and Brussel liggen dan ook op slechts een steenworp afstand. Klik hier als u wilt zien hoe Maastricht precies ligt ten opzichte van Nederland en de buurlanden.

Per auto
Maastricht is via verschillende autosnelwegen goed bereikbaar:
E25/A2 (Amsterdam-Luxembourg), E40 (Cologne-Brussels), E42 (Luik-Parijs), E314 (Maastricht-Aachen).

Kijk voor gedetailleerde routebeschrijvingen op www.routenet.nl

400px-Airport_MapPer vliegtuig

Maastricht heeft een eigen luchthaven, Maastricht-Aachen Airport. Daarnaast liggen er diverse (inter) nationale luchthavens op slechts een uurtje rijden van hartje centrum Maastricht. Dit gegeven maakt dat Maastricht & regio vanuit heel de wereld gemakkelijk te bereiken is. Voor de meest recente en meest optimale aanvliegroutes, verwijzen wij u graag naar de websites van de diverse luchthavens.

Luchthaven & website link  Afstand tot Maastricht
Maastricht Aachen Airport 9 km.
Luik Airport 30 km.
Eindhoven Airport 90 km.
Airport Düsseldorf Regional Weeze 100 km.
Keulen-Bonn Airport 100 km.
Brussel Airport 100 km.
Düsseldorf International Airport 110 km.
Antwerpen Airport 125 km.
Amsterdam Airport Schiphol 220 km.


MaasrtichtMap
Per trein
Maastricht heeft drie treinstations: Noord, Centraal en Randwyck, nabij het congrescentrum MECC Maastricht. Vanaf Amsterdam Centraal is er ieder half uur een directe treinverbinding naar Maastricht. Deze snelle en comfortabele manier van reizen brengt u binnen slechts 2½ uur naar deze aantrekkelijke MICE bestemming. Station Noord is geopend in november 2013 en biedt uitstekende Park & Ride mogelijkheden: er is plek voor 360 voertuigen. Vanaf station Noord bent u met de trein in zes minuten bij Maastricht Centraal. Vanaf het Centraal station loopt u binnen enkele minuten in het stadscentrum. Ook veel hotels liggen op loopafstand van Maastricht Centraal.

Station Randwyck ligt op slechts 250 m van het congrescentrum MECC Maastricht. Ook het Academisch Ziekenhuis (azM), de Universiteit Maastricht, Maastricht School of Management, NH Hotel en Apart Hotel Randwyck bevinden zich op loopafstand van dit station. Ook internationaal gezien is Maastricht makkelijker bereikbaar per Thalys en/of Eurostar vanuit Brussel, Parijs of Londen via station Luik. Maastricht is tevens makkelijk bereikbaar vanuit Duitsland via stations als Heerlen en Venlo, of per Euregionale bus.

Voor meer treininformatie verwijzen wij u naar:

www.b-rail.be
www.b-europe.be
www.ns.nl
www.nshispeed.nl
www.thalys.com
www.eurostar.com

Voor meer informatie over openbaar vervoer in de Euregio kijkt u op www.mobility-euregio.com.

CityGuide NL >> http://www.vvvmaastricht.nl/download/vvv-brochure-nl-website.pdf

Meer info over Maastricht:  https://nl.wikipedia.org/wiki/Maastricht

 

Registreer Nu!