Viering van de 25ste verjaardag van de Vereniging Basisinkomen

headerlogovbi200maastrichtBeste vrienden en vriendinnen van het Basisinkomen,

Wij hebben het genoegen jullie uit te nodigen voor de viering van de 25ste verjaardag van onze vereniging, de Vereniging Basisinkomen, van 29 tot en met 31 januari 2016 in Maastricht.

Registreer Nu!

Debat en feest

De laatste tijd roept de definiëring van het begrip ‘basisinkomen’ vragen op door het gebruik van de term met een verschillende betekenis door uiteenlopende groepen als activisten, burgers, leden van gemeenteraden, wetenschappers, politici, opinieleiders. Ook de opkomst van allerlei initiatieven en experimenten rondom het basisinkomen ontneemt soms het zicht op een heldere omschrijving.

De viering van de 25ste verjaardag willen we daarom aangrijpen om op een paar kwesties – die niet alleen relevant zijn voor de Nederlandse situatie maar ook voor BIEN en UBIE – eens wat dieper in te gaan.

Het betreft voornamelijk vragen over de voor- en nadelen van de invoering van een gedeeltelijk basisinkomen en vragen rond verwachtingen en beperkingen van de proefprojecten en experimenten met een “basisinkomen”. We hopen een interessant programma te kunnen bieden door deze problematiek uitgebreid te bespreken in een brede, internationale setting.

Alle vrienden in Nederland en daarbuiten nodigen wij daarom uit mee te doen aan de discussies en de andere activiteiten, zodat wij van deze dagen een echt feestelijk en internationaal evenement kunnen maken. We hebben het volgende programma samengesteld:

29 januari

Deze middag staan de leden van onze vereniging in het zonnetje. De voertaal is dan ook Nederlands. ’s Avonds is er een gemeenschappelijk diner in de vorm van een lopend buffet. Aansluitend is er Salsa-avond met volop gelegenheid om te dansen. Voorafgaand is het mogelijk om een spoedcursus salsadansen te volgen.

30 januari

Deze dag staat in het teken van een internationaal congres waarbij de voertaal Engels zal zijn. Alle UBIE- en BIEN-leden zijn van harte welkom, evenals alle leden van onze vereniging. De vraag

Wat heeft een gedeeltelijk basisinkomen te bieden?

is overdag het hoofdthema. Guy Standing, Philippe van Parijs, Enno Schmidt en Sjir Hoeijmakers zullen elk een korte introductie verzorgen. Na de presentaties is er voldoende gelegenheid voor vragen en discussie.

’s Avonds is er een debat naar aanleiding van de actualiteit met als onderwerp

Beloftes en beperkingen van de proefprojecten en gecontroleerde experimenten.
Wat zijn de uitdagingen?

We zien uit naar een levendige uitwisseling van argumenten en standpunten tussen de inleiders en de deelnemers aan het debat.

31 januari

Vijfentwintig jaar geleden, op deze zelfde dag, werd onze vereniging opgericht. Laten we dit feit vieren met

De rol van de verhalen die we vertellen als cruciale ingrediënten in communicatie streven naar een duurzame samenleving

Erica Scott, Sérgio Alvès en Wiebke Fercho zullen een vergelijkende studie presenteren naar de onderliggende waarden in de tekst van het Europees Burgerinitiatief van 2013 en de belevingswereld van de inwoners van de Europese Unie. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen? Hoe construeer je een verhaal dat recht doet aan de waarden die onder de bevolking leven en dat tevens bijdraagt aan een strategie die de samenleving meer duurzaam kan maken?

Aansluitend is er een UBIE werkconferentie die open staat voor iedereen. Uiteraard zijn alleen UBIE leden bevoegd om definitieve besluiten te nemen.

Al deze activiteiten zullen plaatsvinden in Stayokay Maastricht.
Maasboulevard 101, 6211 JW Maastrich,t tel +31 (0)43 750 17 90, maastricht@stayokay.com

Meer informatie over  verblijf in maastricht vind je hier: http://basisinkomen.org/informatie-over-verblijf/

 

Registreer Nu!

 Wilt u deelnemen aan het congres, dan gaarne aanmelden via dit registratie formulier.
Gelieve een bijdrage van € 5,00 registratiekosten te voldoen via PayPal, IDEAL of bankoverschrijving. Gegevens vind u op het registratieformulier.

Hoop je te zien in Maastricht,

Met vriendelijke groet,

Adriaan Planken

Voorzitter Vereniging Basisinkomen

Meer info:

Vragen over specifieke onderdelen – 0031 30 699 17 21, info@basisinkomen.nl

Like ook het Facebook event https://www.facebook.com/events/931625053579155/

 

Registreer Nu!